meny:

Mercury 2.5 til 225 4 takt påhengsmotorer

Beskrivelseprislister

Mercury outboards. Firetakters teknologi og Mercury. Alltid fremover. Med nyskapninger og teknologi drevet av båtfolket. Som for eksempel elektronisk innsprøytning. Digital overvåking om bord som beskytter motoren. Og i total forpliktelse til korrosjonsbeskyttelse utnytter et hardlakksystem og en overlegen flertrinns lakkeringsprosess. Mercury FourStroke-motorene har hele tiden bestemt kravene til ren, stillegående ytelse og lavt drivstofforbruk. I tillegg har ingen andre motormerker flere modeller som passer til dine behov. Mercury gir 5 år garanti på alle modeller. (gjelder ikke næringskjøp)

Mercury Repower

Det største utvalget noensinne!

Mercury 2,5–3,5 hk 4-takt

Populær blant båtfolk overalt. Fordi de kan bringe deg overalt. Stille, kompetente og produsert etter de høyeste standardene.

 

   

Gruntvann
Triminnstilling med flere posisjoner gjør det tryggere å ferdes på gruntvann.

Lettvekter
Mercury FourStroke med 2,5 og 3,5 hk har nøytral – forover giring med 360-graders styring for full skyvekraft i alle retninger.

Lett å starte
Automatisk dekompresjon fjerner kompresjonen i sylinderen slik at kraften som må til for å starte motoren, blir mindre.

Mercury 4–6 hk 4-takt

Opplev kvikk manøvrering og en ytelse som er langt bedre enn det størrelsen skulle tilsi. Flere trimstillinger. Undervannsventiler for stille drift. Prammer og joller med god ytelse. Uanstrengt. 26 kg med smidig ytelse.

   

Grunt vann
Triminnstilling med flere posisjoner gjør det tryggere å ferdes på grunt vann.

Stillegående
Eksosen går gjennom propellen på alle Mercury® FourStroke-motorer på 4–6 hk og ut under vann for stille drift.

Lett å starte
Automatisk dekompresjon fjerner kompresjonen i sylinderen slik at kraften som må til for å starte motoren, blir mindre.

Lettvekter

Våre 2,5–3,5 hk og 4–6 hk FourStroke-utenbordsmotorer veier bare henholdsvis 17 og 26 kg og er derfor lette å løfte og bære. 

Påfyllingsmuligheter
Mercury® FourStroke-motorer på 4, 5 og 6 hk har innebygd drivstofftank med en ekstern drivstoffavstengningsventil. I tillegg befinner lokket til drivstofftanken seg på toppen av motordekselet. Ønskes ekstra rekkevidde, kan disse motorene også kobles til en ekstern drivstofftank om bord i båten. 

Generer kraft
Bekvemmelighet og ytelse du kan stole på. 4 A dynamo for lading av batteri: eksosavlastningshull og 6 tommers propell for bedre manøvrerbarhet når du reverserer tunge båter. Til og med en ekstra likeretter for små, eksterne lys. En 5 hk FourStroke som gir båten kraft.

Mercury 8–9.9 hk 4-takt

De letteste motorene i sin klasse. Bærbar og enkel å manøvrere. Bare pek, og legg ut. Start enkelt – Utrolig respons for å få deg i gang uten særlig forberedelser.

Forbedrede funksjoner

Mercury 8 og 9,9 hk FourStroke-utenbordsmotorer inkluderer:

 • ny choke med tre-posisjoner og ingen primerknapp forbedrer motorstart, forenkler oppstartsprosedyren og lar motoren bli raskere varm
 • En rikere luft-/drivstoffblanding på tomgang gjør det enklere å starte motoren og gir bedre kjørekvalitet på tomgang (modeller med styrekulthåndtak)
 • En endring i tenningstidspunkter gjør at fiskere kan finne og holde en optimal dorgefart

Praktisk og enkel tilting

Trykk ned på styrekulthåndtaket, så tilter du utenbordsmotoren enkelt til enhver posisjon. Gjort enkelt med vårt eksklusive akterfeste med skralle.

 

Styrekultmodellene har den eksklusive Mercury-multifunksjonsstyrekulten som legger

 • giring
 • gasskontroll (med forbedret gassøkning på lav fart, for optimal trolling)
 • stopping
 • vipping
 • styring

i håndflaten din

Mercury 10 – 15 – 20 hk EFI 4-takt

Effekt

Lav vekt og fantastisk dreiemoment i den nye 20, 15 hk og 10 hk Mercury FourStrokes får båten din opp i plan raskere og gir førsteklasses akselerasjon i tillegg til toppfart i toppklassen. Disse utenbordsmotorene er enkle å montere og betjene, og elektronisk drivstoffinjeksjon sørger for pålitelig start og øyeblikkelig gassrespons i alt slags vær og gir problemfritt båtliv. Den laveste overførte vibrasjonen i sin klasse sikrer en mer komfortabel kjøreopplevelse.

      

Pålitelig og holdbar

Mercurys primingforbehandling og lakkeringsprocess er spesialutviklet til bruk i saltvann og sikrer langvarig beskyttelse av aluminiumstøpegods og er en viktig del av EFI FourStrokes’ ekstraordinære korrosjonsbestandighet. Aluminiumslegeringer med lavt kobberinnhold hindrer korrosjon og holder utenbordsmotoren i god stand og full av krefter. Alle Mercurys ledende aluminiumslegeringer gir den beste beskyttelse mot korrosjon.

Det helt nye styrehåndtaket

 • Girspak plassert fremme
 • Stoppknapp montert på gasshåndtaket
 • Gassfriksjon for å holde dorgehastighet
 • Power Tilt-knapp montert fremme
 • 1,5 tommer (3,8 centimeter) lenger enn tidligere håndtak
 • Styrehåndtakets vertikale vinkel låses i 73 og 45 grader for enkel tilgang og sikker kjøring i høy fart
 • Styrehåndtaket kan justeres 18 grader til babord og styrbord fra senterposisjon, noe som gjør det mulig å montere det på hver side av braketten
 • Styrehåndtakets vertikale vinkel låses i 73 og 45 grader og sikrer enkel tilgang og sikker kjøring i høy fart

Lettest å kjøre

Det innovative styrehåndtaket på de nye 20 hk, 15 og 10 hk utenbordsmotorene representerer en ny standard for styring av bærbare utenbordsmotorer med unike egenskaper, funksjoner og håndverk. Den nye ergonomiske og effektive designen på styrehåndtaket forbedrer båtopplevelsen med blant annet nye opplevelser når det gjelder komfort og funksjon:

 • Horisontal vinkeljustering av styrehåndtaket gir komfort og enkel betjening ved å sørge for betjeningsmulighet med begge hender. Styrehåndtaket kan tilpasses til styreing med høyre eller venstre hånd. Styr uanstrengt uansett hvor du sitter.
 • På samme måte kan den reversible rotasjonen av gasshåndtaket brukes til å justere rotasjonsretningen på håndtaket og gi optimal komfort. Uansett hvilken arm du styrer med, kan du velge rotasjonsretningen for gassen.
 • Kjøringen blir lettere med en justering av den vertikale nedre endestopperen, noe som gjør at du raskt og enkelt kan still inn en vertikal vinkel uten verktøy.
 • Styrehåndtakets automatiske gassreturfjær bringer gassen automatisk tilbake til tomgang når du slipper gasshåndtaket. Stoppknappen er plassert på enden av håndtaket, slik at den kan nås raskt og enkelt.
 • Det er også et alternativ for vinkelen på styrehåndtaket med å låse styrehåndtaket i posisjon 73 grader oppover – noe som passer perfekt for fisking og dorging.
 • Du kan justere gassresponsen mens du kjører, slik at den passer til kjørepreferansene dine. Ved å stramme gassresponsen kan du holde ønsket hastighet.

Mercury 25 – 30 – 30 HD (Heavy Duty) EFI 4-takt

En tre-sylindret motor med skikkelig ytelse Kvikk manøvrerbarhet for å drive deg fremover!

 

Stort slagvolum – bedre dreiemoment
Mercury® 25–30 hk FourStroke-utenbordsmotorer er kompakte og samtidig kraftige. De har ekstra slagvolumet og et enestående dreiemoment ved lavt turtall som vil få båten raskt opp i plan.

Elektrisk støtte
En dynamo med høy ytelse holder batteriene ladet og  fiskeelektronikken summende.

Pålitelig start og ytelse
Batterifri elektronisk bensininnsprøytning (EFI) på Mercury 25 – 30 og 30 HD (Heavy Duty) FourStroke-modeller gir gjennomgående lett start, skarp gassrespons, økt drivstofføkonomi og fremragende generell ytelse.

Mercury 40 – 50 – 60 EFI 4-takt

De er de mest populære utenbordsmotorene på vannet fordi de gir det alle båteiere ønsker: pålitelighet og enestående ytelse så de slipper å bekymre seg. Setter en høyere standard –Bedre drivstoffinnsprøytning, som gir deg bedre effektivitet!

Jevn og kraftig ytelse.

En kompakt, enkel overliggende kamaksel og lang slaglengde gi Mercury FourStroke utenbordsmotorer på 40–60 hk større dreiemoment ved lavt turtall for god akselerasjon, selv med tung last.

Konstruksjonen med stort slagvolum, lang slaglengde, fire sylindre og en enkel overliggende kamaksel gir optimal kraft og en jevn motorgange med Command Thrust-modellene.

Mercury 80 – 100 – 100 CT – 115 – 115 CT – 115 Pro XS EFI – 115 Pro XS EFI CT 4-takt

Ingen motor er mer holdbar. Eller mer effektiv. Innstilt på maksimal akselerasjon og gassrespons. Mercury 100 & 115 modellene kan også leveres også med CT (Command Thrust) girkasse som gir deg høy skyvekraft og bedre toppfart samt Mercury 115 Pro XS modell med høy effekt og design i toppklasse.

 

 • Motortype Enkel overliggende kamaksel (SOHC) med 8 ventiler, Rekkefirer
 • Slagvolum (L) 2.1
 • Turtall ved full gass 5000-6000
 • Styringsalternativer Hydraulisk servostyring, Kan også benyttes med mekanisk styrekabel samt stor styrekult.
 • Tørrvekt *Letteste modell som er tilgjengelig 163 kg
 • Link til 2018 Mercury produktkatalog med spesifikasjoner

Mer stillegående enn konkurrentene

Mercury 115 FourStroke er mer stillegående enn konkurrerende 115 hk firetaktere i hele turtallsområdet.

 • På tomgang er Mercury fire desibel mer stillegående enn konkurrentene – konkurrerende utenordsmotorer gir 25 % mer støy.
 • I marsjfart, hvor man normalt har samtaler, genererer konkurrerende utenbordsmotorer nesten 15 % mer støy.
 • På full gass er Mercury mer enn åtte desibel mer stillegående – konkurrerende utenbordsmotor støyer 50 % mer.

Kraftig og effektiv

Mindre vekt og stort slagvolum fører til at Mercurys nye 75–115 FourStroke-motorer genererer rikelig dreiemoment og umiddelbar effekt. Fordi disse motorene ikke må jobbe så hardt som tyngre motorer eller motorer med mindre slagvolum, får de båten raskere opp i plan. De gir også bedre akselerasjon og optimal drivstoffeffektivitet ved marsjfart.

Mercury 115 Pro XS

Utrolig kraft kombinert med lett vekt gir deg fantastisk ytelse. Mercurys nye 115 Pro XS FourStroke redefinerer motorytelse. Her får man markedets letteste, sprekeste og desidert tøffeste 115 4-takt påhengsmotor!

Eksklusiv allsidighet.

To eksklusive bestanddeler gir 115 Pro XS allsidigheten til å utkonkurrere på et bredt spekter av bruksområder.

 • tilgjengelig i to aksellengder – 20″ og 25″ – denne motoren er et ideelt alternativ for et bredt spekter av ferskvanns og saltvannsbåter
 • Command Thrust modellen, kompatibel med Mercury’s propeller med større diameter, løfter raskt tunge båter opp i plan og holder dem der ved lavere hastigheter.

Vinnernes valg

Pro XS er den bestselgende utenbordsmotoren i verden til fiskebåter til konkurransebruk, og den har hjulpet flere konkurransefiskere med å hente hjem seieren enn noen annen motor. Kjør med den samme tryggheten som profesjonelle konkurransesportsfiskere har – stol på Pro XS.

 

Mercury F 115 Pro XS

Mercury 150 – 150 Pro XS EFI 4-takt

           

 • Motortype Enkel overliggende kamaksel (SOHC) med 8 ventiler, Rekkefirer
 • Slagvolum (L) 3.0
 • Turtall ved full gass 5000-5800
 • Styring Elektrohydraulisk servostyring er valgfritt på dobbelmontasje, Hydraulisk servostyring, Kan brukes med stor styrekult, Mekanisk dobbel vaier
 • Tørrvekt *Letteste modell som er tilgjengelig 206 kg
 • Link til 2018 Mercury produktkatalog med spesifikasjoner

Kompakt og allsidig.

Det er den letteste 150 hk firetakts utenbordsmotoren på markedet. Den smarte konstruksjonen gjør Mercury FourStroke på 150 hk nesten 10 kg lettere enn nærmeste firetaktskonkurrent, og mindre enn vekten av et batteri tyngre enn en to-takter. Denne motoren har et uendelig antall mulige bruksområder, for eksempel bay-båter, båter med poling-plattformer og pongtonger med badeplattform.

Enkel å vedlikeholde.

Vil du heller gjøre det selv? Oljeskiftsystemet sikrer at det ikke blir noe spill, drivstoffilteret er lett tilgjengelig, og ventilmekanismen er vedlikeholdsfri gjennom hele levetiden. Alt dette gjør Mercury 150 FourStroke til 150 hk firetakts-motoren med enklest vedlikehold på markedet. Skann en QR-kode under dekselet for å vise trinnvise videodemonstrasjoner på nettet.

Proppet for ytelse.

Mercury Enertia®-propell er det perfekte supplement til 150 FourStroke. Enertia er konstruert spesielt for store firetakts utenbordmotorer med en revolusjonerende konstruksjon med liten diameter, lite bladareal og støpt med Mercurys merkebeskyttede X7®-legering for propeller, og gir en fenomenal akselerasjon, toppfart og holdbarhet.

Mercury 150 Pro XS – Med høyeste effekt, overlegen hastighet, produsert på en uovertruffen konstruksjon får man byggeblokkene til seier. Mercury 150 Pro XS er designet og bygget for å ta deg der du er på sitt beste – enten det er sjøen, ferskvann elver eller varme innsjøer.

Mercury 175 – 200 – 200 SeaPro – 225 V6 4-takt

Mercury presenterer en ny serie V-6 firetakt påhengsmotorer og en utvidelse av tilbudet i SeaPro familien. Dette er en helt ny 3.4 L V6 serie med nettovekt på kun 216 kg! Dette gjør denne modellserien til verdens letteste påhengsmotor i denne klassen!

Mercury Marine, verdensledende innen marine fremdrifts- systemer og marin teknologi, har gleden av å presentere sin nye V-6 firetakts utenbordsmotorfamilie og samtidig utvidelsen av SeaPro arbeidsmotorserien på Miami International Boatshow nå i februar. Den nye motorfamilien som baserer seg på suksessmodellene Mercury 75 – 150 firetaktsmotorer, vil tilby modellene 175, 200 og 225 firetaktere samt en V-6 200 i Seapro arbeidsmotor serien.

FOURSTROKE V6 SPESIFIKASJONER

Hestekrefter 225 / 200 / 175

WOT RPM 5200-6000 / 5000-5800 / 5000-5800

Motortype V-6

Slagvolum 209 CID (3.4L)

Induksjon 24-valves, DOHC

Starter Elektrisk SmartStart

Girutveksling 1.85:1

Dynamo 85 amp (1071 watt)

Trim-system Powertrim og planingsvinkel

Tørrvekt* 475 lbs (215kg) *lightest available model

Styring Hydraulikk (standard), Kra

Stammelengder 20″ (508mm), 25″ (635mm), 30″ (762mm)
*30″ (762mm) kun tilgjengelig på 225 hk

Farger*

Phantom Black, Pearl Fusion White, Warm Fusion White, Cold Fusion White
*Hvit lakk er kun tilgjengelig på 200 og 225 FourStroke-modellene

TIDEN VÅR ER PÅ DIN SIDE

Vi har investert tusenvis av timer på å lage de mest moderne og raffinerte marine motorene i historien. Slik at du kan bruke dagene dine på å reise lenger og raskere med mer selvtillit.

LETT OG MEKTIG

Mercury FourStrokes gir førsteklasses kraft og dreiemoment i en lett pakke for bedre manøvrerbarhet, større akselerasjon og maksimal fart. Og du kommer til å elske drivstofføkonomien!

LETTESTE VEKT

Hver komponent er konstruert for å møte strenge standarder med absolutt minimumsvekt, noe som gjør 3.4L V-6 FourStroke den letteste utenbordsmotoren i sin klasse med mer enn 4,5 kilo.

26-TOMMERS MONTERINGSSENTRE

FourStrokes smale, 64-graders v-vinkel og enpunkts-låsesystem gjør det lettere å montere motorblokken. Den ekstremt kompakte motoren gjør installasjoner av flere motorer mulig på et bredere utvalg av båter.

Vår komplette motorserie strekker seg nå i fra fra 2.5 hk til 400 hk, og har markedets bredeste utvalg av kvalitetsmotorer i alle tenkelige utgaver og modeller.

Mercury utenbordsmotorer er konstruert spesielt for maritimt bruk helt fra grunnen av – Dette er slitesterke, pålitelige produkter fra Mercury – et navn du kan stole på!

God drivstofføkonomi betyr lavere driftskostnader. Stillegående og røykfrie motorer med utmerkede dorgeegenskaper – og du slipper bryet med å blande olje i bensinen.
En Mercury firetakter gir deg all den ytelse du trenger, dag etter dag. Mercury – det eneste alternativet.

Velg Teknologi – Velg Mercury!

bakken motor

Både totakts- og firetakts-utenbordsmotorer går igjennom de samme fire syklusene: innsugning, kompresjon, ekspolosjon og utblåsing. Forskjellen ligger i antall stempelslag og veivakselomdreininger.

       En Mercury firetakter utfører de fire funksjonene med fire stempelslag og to omdreininger av veivakselen, dobbelt så mange som i en totakter. Firetakteren benytter inntaks- og eksosventiler på toppen av hver sylinder som lukker og åpner uavhengig av hverandre. En firetakter trenger ikke oljeblandet bensin – de har to separate systemer for drivstoff og smøring. Mercury firetaktere har jevnere gange, og renere og mer effektiv forbrenning.

Benytt deg av Mercury’s erfaring. Service for Mercury-eiere ivaretas av et internasjonalt servicenettverk med lang erfaring med service på Mercury-motorer.

bakken motor

Mercurys drivstofføkonomi – og mer til ! Mercurys firetaktere er vinnere i drivstofføkonomi, dreiemoment og statisk skyvekraft.
Drivstoffbesparelsen er hele 30% i gjennomsnitt.

En renere Mercury Du får ren, røykfri drift i alle hastigheter, fra dorgefart til full gass. Mercury firetaktere tilfredsstiller utslippskravene i EPA 2006. EPA er det amerikanske forurensningstilsynet.

Stillegående Mercury Mercurys firetaktsteknologi gir deg en meget stillegående motor. Deksler og lyddemping på inntaksluften og eksosutslipp gjennom propellnavet bidrar ytterligere til å redusere støynivået.

Hos Bakken Motor gjør du en trygg og god handel. – Vi gir deg følgende kundefordeler ved kjøp av ny eller brukt påhengsmotor fra #crewBakkenMotor:

 • Vi jobber hardt for å skape langsiktige kunderelasjoner. Dette i form av dybde og bredde kunnskap, trygghet, kompetanse, soliditet og kontinuerlig utvikling.
 • Store varekjøp og et meget stort varelager i kombinasjon med solid økonomi gir deg alltid de beste tilbudsprisene samt meget kort leveringstid fra eget lager.
 • Prisløfte – Vi matcher de fleste annonserte tilbud på produkter som vi deler med våre konkurrenter.
 • Vi kan tilby våre kunder et autorisert servicesenter på 1100 kvm. Store og små reparasjoner, skrogskader, forsikringskader, ettermontering av utstyr, vi ønsker deg velkommen.
 • Vinterlagring på alle nivåer for båter og motorer.
 • Vi holder åpnet 6 dager i uken hele året med utvidet åpningstid i butikk og på servicesenter i båtsesong. (April – September)
 • Bakken Motor er Norges største forhandler av fritidsbåter og påhengsmotorer målt i antall solgte enheter.
 • Opplev Norges største innendørs utstilling av fritidsbåter og påhengsmotorer. Vi er størst på utvalg – Best på pris!
 • Vi tilbyr forskjellige finansieringsløsninger samt gunstig forsikring.
 • Vi tar innbytte av brukte båter og motorer.

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve Norges største utstilling av fritidsbåter og påhengsmotorer.

Send generell forespørsel

Dersom du ønsker mer informasjon eller et pristilbud på noen av våre produkter, send oss en henvendelse her.