meny:

WiMEA Trådløs Dødmannsknapp

BeskrivelseVåre tilbudspriserprislister

WiMEA Trådløs Dødmannsknapp. – Den beste oppfinnelsen siden dødmannsknappen. I enverden fylt av elektronikk er det nesten merkelig den trådbaserte dødmannsknappen fortsatt eksisterer: WiMEA er en elektronisk styrt, trådløs dødmannsknapp som passer for alt fra joller til yachter. Nå er den her, med alle elektronikkens muligheter som gir brukeren frihet og ekstra sikkerhet på kjøpet.

Robust. Enkel. Frigjørende.

Den tradisjonelle dødmannsknappen begrenser friheten ombord, siden den binder deg til et svært begrenset område i båten. Med WiMEA Trådløs Dødmannsknapp får du friheten tilbake – og du bevarer sikkerheten dersom du faller i vannet. Systemet består kort sagt av en Båtenhet (sentralen) og en fleksibel MOB-enhet, der MOB står for “Mann Over Bord”. MOB-enheten får plass et armbånd i silikon, og hindrer verken bevegelser eller forflytning. Faller du i vannet, stopper motoren(e) i løpet av ett sekund. Etter seks nye sekunder kan motorene startes igjen, slik at den skipbrudne kan fiskes opp i båten igjen.

Bestill WiMEA Basepack HER

Frihet til sjøs – gjenoppfunnet

Noe av lykken ved å være ute med båt, er muligheten til å bevege seg. Forflytte seg uhindret omkring blant passasjerene ved behov, hente noe å spise og drikke når man blir tørst eller sulten. Til nå har dette vært vanskelig, for ikke å si umulig, for den som har hatt ansvaret for fart og retning. Dødmannsknappen – eller mer eksakt snoren til dødmannsknappen – har vært en barriere på sjøen. Som så ofte ellers i livet, har mange fjernet barrieren for å kunne øke fleksibiliteten.

Hva er verdien av trygghet?

Redningsvest. Båtførerbevis. Elektroniske draft og GPS. Dødmannsknapp. Alt dette er produkter og kunnskaper som er med på å gjøre det tryggere å ferdes på sjøen. Verdien av slike elementer er ikke mulig å verdsette i kroner og øre, men vi føler det er riktig å si at investeringene – både hver for seg og sammen – gjør det hyggeligere å være i båt. Jo sikrere, jo hyggeligere.

Går man inn på hvert enkelt trygghets-element, består tryggheten i at de faktisk brukes. At redningsvesten er på, at man faktisk husker hva man lærte da man tok båtførerbeviset – og bruker det, at de elektroniske draftene og GPS-en er på og sammenkoblet, og at dødmannsknappen er på. Akkurat det siste vet vi at det slurves med – i alle fall har det vært lett å slurve med det til nå.

Snoren kan by på mange utfordringer – den største utfordringen er om den ikke brukes

Virkeligheten er nemlig at mange båtførere synes det er noe herk å være snortilkoblet til båten hele tiden. Jo lenger man har vært utpå, jo mer herkete blir det. Og til slutt legger mange fra seg dødmannsknappen, fester strikk eller borrelås om rattstammen og fortsetter som om ingen ting har hendt. Som regel går det jo også bra.

Problemet oppstår i tilfelle styrmannen faller over bord. Alle som har vært mye til sjøs vet at det skal svært lite til før man havner i vannet. Og uten en fungerende dødmannsknapp fortsetter båten på sin ferd, uaffisert av at styrmannen befinner seg i samme element som den. Vi har til og med sett eksempler på at svømmende båtførere har blitt overkjørt av båten sin etter fall – med voldsomme resultater. Denne vissheten lå bak tanken om å lage en elektronisk, trådløs dødmannsknapp. Vårt arbeid er å bidra til å redde liv.

WiMEA Trådløs Dødmannsknapp. – Den beste oppfinnelsen siden dødmannsknappen!

Bestill WiMEA Basepack HER

Sikkerhet og frihet på en gang. For første gang.

Noe av lykken ved å være ute med båt, er muligheten til å bevege seg. Forflytte seg uhindret omkring blant passasjerene ved behov, hente noe å spise og drikke når man blir tørst eller sulten. Til nå har dette vært vanskelig, for ikke å si umulig, for den som har hatt ansvaret for fart og retning. Dødmannsknappen – eller mer eksakt snoren til dødmannsknappen – har vært en barriere på sjøen. Som så ofte ellers i livet, har mange fjernet barrieren for å kunne øke fleksibiliteten.

Med WiMEA er sikkerheten på plass, og friheten 100%. Ha MOB-enheten i armbåndet eller i lommen – det er opp til deg. Det viktigste nå er at du har den med eller på deg. Hele tiden. Så er både du og dem du har med deg, trygge hele tiden.

Med WiMEA er sikkerheten på plass, og friheten 100%. Ha MOB-enheten i armbåndet eller i lommen – det er opp til deg. Det viktigste nå er at du har den med eller på deg. Hele tiden. Så er både du og dem du har med deg, trygge hele tiden.

Din farge – ditt valg

Det har aldri før vært enklere og mer behagelig å bruke dødmannsknapp. Ved å ha din MOB-enhet båret på håndleddet er WiMEA Trådløs Dødmannsknapp lett tilgjengelig, aldri i veien og trygt festet på deg som båtfører dersom du skulle falle i vannet. Alle som kjører båten kan ha sitt personlige armbånd. Velg din favorittfarge – rød, gul, blå, rosa eller sort.

MOB-5

Norskutviklet teknologi. Norsk design.

Teknologien bak WiMEA trådløs dødmannsknapp er blant annet en egen WiMEA8® Protocol som benytter industriell trådløs teknologi. Det betyr at systemets elektroniske komponenter og kommunikasjon er støybeskyttet, at unik ID-teknologi gir absolutt dedikert forbindelse, at man bruker to antenner for å sikre 100% oppetid, samt at datakommunikasjonen tilsvarer høyhastighets datastrømming.

Både funksjon og design har FELL utviklet sammen med Bård Eker og hans team i Eker Design, hele veien fra idé til ferdig produserte enheter. WiMEA trådløs dødmannsknapp er gjennomtestet i all slags vær, i alle årstider og ved svært ulike temperaturer. Og den virker. Hver gang. Vi snakker om et robust båtprodukt med kompromissløse krav til stabilitet og funksjonsevne.

WiMEA Trådløs Dødmannsknapp. Nyutviklet norsk design!

Enkelt og robust

Det første du legger merke til ved WiMEA er hvor enkelt det er i bruk. Vi mener avansert teknologi er på sitt beste når du som bruker ikke trenger å tenke for å bruke. WiMEA er derfor et One-click system hvor alle systemets moduler kontrolleres enkelt gjennom ett klikk på din MOB-enhet. Unik ID teknologi samt automatisk frekvenshopping og antennediversitet tar seg av systemets robusthet.

Parring – press og hold inne knappen på din MOB-enhet og Båtenhet i 3 sekunder. Parring utført!

Koble til – klikk en gang på din MOB-enhet når du går ombord i båten. Lyd og lys fra Båtenheten bekrefter tilkobling

Nyt friheten – kjør båt med frihet ombord. Hvis uhellet er ute og du faller over bord, tar WiMEA vare på din trygghet ved å stanse motoren(e)

WiMEA8® Protocol

WiMEA8® Protocol benytter industrigrad trådløs teknologi. Kravet til robusthet i WiMEA Trådløs Dødmannsknapp er absolutt. Kun den mest avanserte trådløse elektronikk og programvare er godt nok for et system som skal redde liv. FELL har derfor utviklet WiMEA8® Protocol med følgende egenskaper:

Advanced Adaptive Frequency Agility – unngår støy på den trådløse forbindelsen.
Unik ID teknologi – gir absolutt dedikert forbindelse.
High speed, low latency data link – datakommunikasjon tilsvarende streaming av media.
Antenna diversity – veksler på to antenner for å unngå blokkering av forbindelse. Dynamic Output Power – smart strømbruk for opptil 300 timer brukstid.
Advanced MOB Algorithm – 20 signaltester på 1 sekund avgjør Mann Over Bord hendelse og stanser motoren.

Finnes med enten grå eller rød base enhet.

Enkel i bruk

Paring – press og hold inne knappen på din MOB-enhet og Båtenhet i 3 sekunder. Parring utført! Gjøres kun første gang systemet tas i bruk.

Koble til – klikk en gang på din MOB-enhet når du går ombord i båten. Lyd og lys fra Båtenheten bekrefter tilkobling

Nyt friheten – kjør båt med frihet ombord. Hvis uhellet er ute og du faller over bord, tar WiMEA vare på din trygghet ved å stanse motoren(e)

WiMEA trådløs dødmannsknapp grunnsett Grå – Kr. 1.995,-
WiMEA trådløs dødmannsknapp grunnsett Rød – Kr. 1.995,-
WiMEA MOB+ enhet – Kr. 449,-
WiMEA xBand armbånd Rød – Kr. 249,-
WiMEA xBand armbånd Sort – Kr. 249,-
WiMEA xBand armbånd  Blå – Kr. 249,-
WiMEA xBand armbånd  Gul – Kr. 249,-
WiMEA xBand armbånd  Rosa – Kr. 249,-
WiMEA xBand armbånd  Camo Grønn – Kr. 299,-
WiMEA xBand armbånd  Camo Blå – Kr. 299,-
WiMEA xBand armbånd  Camo Gul – Kr. 299,-
WiMEA halsbånd/klips og hus for MOB-enhet – Kr. 299,-

Send generell forespørsel

Dersom du ønsker mer informasjon eller et pristilbud på noen av våre produkter, send oss en henvendelse her.