meny:

Mercury 2.5 til 30 4-takt påhengsmotorer

Beskrivelseprislister

Mercury outboards. Firetakters teknologi og Mercury. Alltid fremover. Med nyskapninger og teknologi drevet av båtfolket. Og med total forpliktelse til korrosjonsbeskyttelse utnytter et hardlakksystem og en overlegen flertrinns lakkeringsprosess. Mercury FourStroke-motorene har hele tiden bestemt kravene til ren, stillegående med høy ytelse og lavt drivstofforbruk. I tillegg har ingen andre motormerker flere modeller som passer til dine behov. Mercury gir 5 år garanti på alle modeller. (gjelder ikke næringskjøp)

Vi ønsker deg velkommen til Norges største forhandler av Mercury påhengsmotorer.

Effekt langt over størrelsen

Legg fantastisk kraft i hånden din. Disse kompakte påhengsmotorene tar deg dit det er morsomt, til fiske eller hva du enn bruker båten til – raskt og pålitelig. Få glede av klassens beste akselerasjon sammen med klassens beste hastighet. Enkel installasjon og bruk, med pålitelig start, lave vibrasjoner og øyeblikkelig gassrespons. Bekymringsfri båtbruk på sitt beste.

Det største utvalget noensinne!

Mercury 2,5–3,5 hk 4-takt

Populær blant båtfolk overalt. Fordi de kan bringe deg overalt. Stille, kompetente og produsert etter de høyeste standardene.

 

   

Gruntvann
Triminnstilling med flere posisjoner gjør det tryggere å ferdes på gruntvann.

Lettvekter
Mercury FourStroke med 2,5 og 3,5 hk har nøytral – forover giring med 360-graders styring for full skyvekraft i alle retninger.

Lett å starte
Automatisk dekompresjon fjerner kompresjonen i sylinderen slik at kraften som må til for å starte motoren, blir mindre.

Mercury 4–6 hk 4-takt

Opplev kvikk manøvrering og en ytelse som er langt bedre enn det størrelsen skulle tilsi. Flere trimstillinger. Undervannsventiler for stille drift. Prammer og joller med god ytelse. Uanstrengt. 26 kg med smidig ytelse.

   

Grunt vann
Triminnstilling med flere posisjoner gjør det tryggere å ferdes på grunt vann.

Stillegående
Eksosen går gjennom propellen på alle Mercury® FourStroke-motorer på 4–6 hk og ut under vann for stille drift.

Lett å starte
Automatisk dekompresjon fjerner kompresjonen i sylinderen slik at kraften som må til for å starte motoren, blir mindre.

Lettvekter

Våre 2,5–3,5 hk og 4–6 hk FourStroke-utenbordsmotorer veier bare henholdsvis 17 og 26 kg og er derfor lette å løfte og bære. 

Påfyllingsmuligheter
Mercury® FourStroke-motorer på 4, 5 og 6 hk har innebygd drivstofftank med en ekstern drivstoffavstengningsventil. I tillegg befinner lokket til drivstofftanken seg på toppen av motordekselet. Ønskes ekstra rekkevidde, kan disse motorene også kobles til en ekstern drivstofftank om bord i båten. 

Generer kraft
Bekvemmelighet og ytelse du kan stole på. 4 A dynamo for lading av batteri: eksosavlastningshull og 6 tommers propell for bedre manøvrerbarhet når du reverserer tunge båter. Til og med en ekstra likeretter for små, eksterne lys. En 5 hk FourStroke som gir båten kraft.

Mercury 8–9.9 hk 4-takt

De letteste motorene i sin klasse. Bærbar og enkel å manøvrere. Bare pek, og legg ut. Start enkelt – Utrolig respons for å få deg i gang uten særlig forberedelser.

Forbedrede funksjoner

Mercury 8 og 9,9 hk FourStroke-utenbordsmotorer inkluderer:

 • ny choke med tre-posisjoner og ingen primerknapp forbedrer motorstart, forenkler oppstartsprosedyren og lar motoren bli raskere varm
 • En rikere luft-/drivstoffblanding på tomgang gjør det enklere å starte motoren og gir bedre kjørekvalitet på tomgang (modeller med styrekulthåndtak)
 • En endring i tenningstidspunkter gjør at fiskere kan finne og holde en optimal dorgefart

Praktisk og enkel tilting

Trykk ned på styrekulthåndtaket, så tilter du utenbordsmotoren enkelt til enhver posisjon. Gjort enkelt med vårt eksklusive akterfeste med skralle.

 

Styrekultmodellene har den eksklusive Mercury-multifunksjonsstyrekulten som legger

 • giring
 • gasskontroll (med forbedret gassøkning på lav fart, for optimal trolling)
 • stopping
 • vipping
 • styring

i håndflaten din

Mercury 10 – 15 – 20 hk EFI 4-takt

Effekt

Lav vekt og fantastisk dreiemoment i den nye 20, 15 hk og 10 hk Mercury FourStrokes får båten din opp i plan raskere og gir førsteklasses akselerasjon i tillegg til toppfart i toppklassen. Disse utenbordsmotorene er enkle å montere og betjene, og elektronisk drivstoffinjeksjon sørger for pålitelig start og øyeblikkelig gassrespons i alt slags vær og gir problemfritt båtliv. Den laveste overførte vibrasjonen i sin klasse sikrer en mer komfortabel kjøreopplevelse.

      

Pålitelig og holdbar

Mercurys primingforbehandling og lakkeringsprocess er spesialutviklet til bruk i saltvann og sikrer langvarig beskyttelse av aluminiumstøpegods og er en viktig del av EFI FourStrokes’ ekstraordinære korrosjonsbestandighet. Aluminiumslegeringer med lavt kobberinnhold hindrer korrosjon og holder utenbordsmotoren i god stand og full av krefter. Alle Mercurys ledende aluminiumslegeringer gir den beste beskyttelse mot korrosjon.

Det helt nye styrehåndtaket

 • Girspak plassert fremme
 • Stoppknapp montert på gasshåndtaket
 • Gassfriksjon for å holde dorgehastighet
 • Power Tilt-knapp montert fremme
 • 1,5 tommer (3,8 centimeter) lenger enn tidligere håndtak
 • Styrehåndtakets vertikale vinkel låses i 73 og 45 grader for enkel tilgang og sikker kjøring i høy fart
 • Styrehåndtaket kan justeres 18 grader til babord og styrbord fra senterposisjon, noe som gjør det mulig å montere det på hver side av braketten
 • Styrehåndtakets vertikale vinkel låses i 73 og 45 grader og sikrer enkel tilgang og sikker kjøring i høy fart

Lettest å kjøre

Det innovative styrehåndtaket på de nye 20 hk, 15 og 10 hk utenbordsmotorene representerer en ny standard for styring av bærbare utenbordsmotorer med unike egenskaper, funksjoner og håndverk. Den nye ergonomiske og effektive designen på styrehåndtaket forbedrer båtopplevelsen med blant annet nye opplevelser når det gjelder komfort og funksjon:

 • Horisontal vinkeljustering av styrehåndtaket gir komfort og enkel betjening ved å sørge for betjeningsmulighet med begge hender. Styrehåndtaket kan tilpasses til styreing med høyre eller venstre hånd. Styr uanstrengt uansett hvor du sitter.
 • På samme måte kan den reversible rotasjonen av gasshåndtaket brukes til å justere rotasjonsretningen på håndtaket og gi optimal komfort. Uansett hvilken arm du styrer med, kan du velge rotasjonsretningen for gassen.
 • Kjøringen blir lettere med en justering av den vertikale nedre endestopperen, noe som gjør at du raskt og enkelt kan still inn en vertikal vinkel uten verktøy.
 • Styrehåndtakets automatiske gassreturfjær bringer gassen automatisk tilbake til tomgang når du slipper gasshåndtaket. Stoppknappen er plassert på enden av håndtaket, slik at den kan nås raskt og enkelt.
 • Det er også et alternativ for vinkelen på styrehåndtaket med å låse styrehåndtaket i posisjon 73 grader oppover – noe som passer perfekt for fisking og dorging.
 • Du kan justere gassresponsen mens du kjører, slik at den passer til kjørepreferansene dine. Ved å stramme gassresponsen kan du holde ønsket hastighet.

Mercury 25 – 30 – 30 HD (Heavy Duty) EFI 4-takt

En tre-sylindret motor med skikkelig ytelse Kvikk manøvrerbarhet for å drive deg fremover!

 

Stort slagvolum – bedre dreiemoment
Mercury® 25–30 hk FourStroke-utenbordsmotorer er kompakte og samtidig kraftige. De har ekstra slagvolumet og et enestående dreiemoment ved lavt turtall som vil få båten raskt opp i plan.

Elektrisk støtte
En dynamo med høy ytelse holder batteriene ladet og  fiskeelektronikken summende.

Pålitelig start og ytelse
Batterifri elektronisk bensininnsprøytning (EFI) på Mercury 25 – 30 og 30 HD (Heavy Duty) FourStroke-modeller gir gjennomgående lett start, skarp gassrespons, økt drivstofføkonomi og fremragende generell ytelse.

Både totakts- og firetakts-utenbordsmotorer går igjennom de samme fire syklusene: innsugning, kompresjon, ekspolosjon og utblåsing. Forskjellen ligger i antall stempelslag og veivakselomdreininger.

       En Mercury firetakter utfører de fire funksjonene med fire stempelslag og to omdreininger av veivakselen, dobbelt så mange som i en totakter. Firetakteren benytter inntaks- og eksosventiler på toppen av hver sylinder som lukker og åpner uavhengig av hverandre. En firetakter trenger ikke oljeblandet bensin – de har to separate systemer for drivstoff og smøring. Mercury firetaktere har jevnere gange, og renere og mer effektiv forbrenning.

Benytt deg av Mercury’s erfaring. Service for Mercury-eiere ivaretas av et internasjonalt servicenettverk med lang erfaring med service på Mercury-motorer.

bakken motor

Mercurys drivstofføkonomi – og mer til ! Mercurys firetaktere er vinnere i drivstofføkonomi, dreiemoment og statisk skyvekraft.
Drivstoffbesparelsen er hele 30% i gjennomsnitt.

En renere Mercury Du får ren, røykfri drift i alle hastigheter, fra dorgefart til full gass. Mercury firetaktere tilfredsstiller utslippskravene fra EPA. EPA er det amerikanske forurensningstilsynet.

Stillegående Mercury Mercurys firetaktsteknologi gir deg en meget stillegående motor. Deksler og lyddemping på inntaksluften og eksosutslipp gjennom propellnavet bidrar ytterligere til å redusere støynivået.

Hos Bakken Motor gjør du en trygg og god handel. – Vi gir deg følgende kundefordeler ved kjøp av ny eller brukt påhengsmotor fra #crewBakkenMotor:

 • Vi jobber hardt for å skape langsiktige kunderelasjoner. Dette i form av dybde og bredde kunnskap, trygghet, kompetanse, soliditet og kontinuerlig utvikling.
 • Store varekjøp og et meget stort varelager i kombinasjon med solid økonomi gir deg alltid de beste tilbudsprisene samt meget kort leveringstid fra eget lager.
 • Prisløfte – Vi matcher de fleste annonserte tilbud på produkter som vi deler med våre konkurrenter.
 • Vi kan tilby våre kunder et autorisert servicesenter på 1100 kvm. Store og små reparasjoner, skrogskader, forsikringskader, ettermontering av utstyr, vi ønsker deg velkommen.
 • Vinterlagring på alle nivåer for båter og motorer.
 • Vi holder åpnet 6 dager i uken hele året med utvidet åpningstid i butikk og på servicesenter i båtsesong. (April – September)
 • Bakken Motor er Norges største forhandler av fritidsbåter og påhengsmotorer målt i antall solgte enheter.
 • Opplev Norges største innendørs utstilling av fritidsbåter og påhengsmotorer. Vi er størst på utvalg – Best på pris!
 • Vi tilbyr forskjellige finansieringsløsninger samt gunstig forsikring.
 • Vi tar innbytte av brukte båter og motorer.

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve Norges største utstilling av fritidsbåter og påhengsmotorer.

Send generell forespørsel

Dersom du ønsker mer informasjon eller et pristilbud på noen av våre produkter, send oss en henvendelse her.