meny:
Beskrivelseprislister

Mercury outboards

Firetakters teknologi og Mercury. Alltid fremover. Med nyskapninger og teknologi drevet av båtfolket. Og med total forpliktelse til korrosjonsbeskyttelse utnytter et hardlakksystem og en overlegen flertrinns lakkeringsprosess.

Mercury FourStroke-motorene har hele tiden bestemt kravene til ren, stillegående med høy ytelse og lavt drivstofforbruk. I tillegg har ingen andre motormerker flere modeller som passer til dine behov. Mercury gir 5 år garanti på alle modeller. (gjelder ikke næringskjøp)

Vi ønsker deg velkommen til Norges råeste båtbutikk!
Bakken Motor er en Mercury Marine premium Flagshipstore og er Norges største forhandler av Mercury påhengsmotorer.
Bakken Motor forhandler et stort utvalg av fritidsbåter og Mercury påhengsmotorer.
Effekt langt over størrelsen

Legg fantastisk kraft i hånden din. Disse kompakte påhengsmotorene tar deg dit det er morsomt, til fiske eller hva du enn bruker båten til – raskt og pålitelig. Få glede av klassens beste akselerasjon sammen med klassens beste hastighet. Enkel installasjon og bruk, med pålitelig start, lave vibrasjoner og øyeblikkelig gassrespons. Bekymringsfri båtbruk på sitt beste.

Det største utvalget noensinne!

Mercury 2,5–3,5 4-takt

Populær blant båtfolk overalt. Fordi de kan bringe deg overalt. Stille, kompetente og produsert etter de høyeste standardene.

 

   

Gruntvann
Triminnstilling med flere posisjoner gjør det tryggere å ferdes på gruntvann.

Lettvekter
Mercury FourStroke med 2,5 og 3,5 hk har nøytral – forover giring med 360-graders styring for full skyvekraft i alle retninger.

Lett å starte
Automatisk dekompresjon fjerner kompresjonen i sylinderen slik at kraften som må til for å starte motoren, blir mindre.

Mercury 5 hk LPG/Propan 4-takt

Den nye Mercury F 5 MH / MLH / MLHA / MXLHA Sailpower LPG Propan 4-takt modellene er kraftige, praktiske og pålitelige påhengsmotorer.

Disse 4 modellene kjører på alternativt, rent drivstoff Propan – Uansett om den brukes til aluminiumsbåter, gummibåter eller hjelpemotor på seilbåter.

Med et stort sylindervolum på 123 cm3. tilbyr den nye 5 hk FourStroke Propan utenbordsmotoren markedets beste ytelse ved å levere 5 ærlige hestekrefter.

Mercury 5 hk Propan FourStroke veier bare 26,7 kilo, og er dermed lett og enkel å løfte eller transportere. Og du kan kjøre den på samme vanlige type propan som du sannsynligvis bruker i hagen til gassgrillen.

 • Mercury 5 LPG/Propan kjører i ca 5 timer WOT på en enkelt 11 lb (5 kg) propanbeholder.

Disse modellene er også miljøvennlig med 30 % lavere utslipp sammenlignet med bensinmotorer. Mindre vedlikehold, renere miljø, ingen bensin.

Som et sikkerhetstiltak leveres utenbordsmotoren standard med en automatisk stengeventil til propanforsyningen på motoren og i tilkoplingen til drivstoff slangen. Oppstarten er enkel med en manuell choke som reduserer luftinnblandingen i drivstoffet, og som dermed gir rask og pålitelig start, spesielt når motoren er kald.

Automatisk dekomprimering reduserer kraften du må bruke ved manuell snorstart. Mercury 5 hk Propan FourStroke har en brukervennlig girspak på motoren og har seks tiltposisjoner med en gruntvannsstilling som gjør at du kan bruke utenbordsmotoren der du trenger den.

Mercury F 5 MXLHA Sail Power

Sail Power-modeller er beregnet på båtfolk som har en liten utenbordsmotor som hjelpemotor til seilbåten. Denne modellen leveres med 25 tommers (635 mm) stammelengde og har også følgende funksjoner:

• 12 volt, 4 amp / 50 watt dynamodrevet ladesystem med kabel som gjør det mulig for båtføreren å lade opp batteriet og drive elektronikk eller lanterner/lys
• Spesielt eksosutslipp over propellen for mer kraft ved reversering.

Mercury 4 – 5 – 5 Sailpower – 6 4-takt

Opplev kvikk manøvrering og en ytelse som er langt bedre enn det størrelsen skulle tilsi. Flere trimstillinger. Undervannsventiler for stille drift. Prammer og joller med god ytelse. Uanstrengt. 26 kg med smidig ytelse.

   

Grunt vann
Triminnstilling med flere posisjoner gjør det tryggere å ferdes på grunt vann.

Stillegående
Eksosen går gjennom propellen på alle Mercury® FourStroke-motorer på 4–6 hk og ut under vann for stille drift.

Lett å starte
Automatisk dekompresjon fjerner kompresjonen i sylinderen slik at kraften som må til for å starte motoren, blir mindre.

Lettvekter

Våre 2,5–3,5 hk og 4–6 hk FourStroke-utenbordsmotorer veier bare henholdsvis 17 og 26 kg og er derfor lette å løfte og bære.

Påfyllingsmuligheter
Mercury® FourStroke-motorer på 4, 5 og 6 hk har innebygd drivstofftank med en ekstern drivstoffavstengningsventil. I tillegg befinner lokket til drivstofftanken seg på toppen av motordekselet. Ønskes ekstra rekkevidde, kan disse motorene også kobles til en ekstern drivstofftank om bord i båten.

Generer kraft
Bekvemmelighet og ytelse du kan stole på. 4 A dynamo for lading av batteri: eksosavlastningshull og 6 tommers propell for bedre manøvrerbarhet når du reverserer tunge båter. Til og med en ekstra likeretter for små, eksterne lys. En 5 hk FourStroke som gir båten kraft.

Mercury F 5 MHA Sail Power

Sail Power-modellen er beregnet på båtfolk som har en liten utenbordsmotor som hjelpemotor til seilbåten. Denne modellen leveres med 20 tom lang (508 mm) stammelengde og har også følgende funksjoner:

• 12 volt, 4 amp / 50 watt dynamodrevet ladesystem med kabel som gjør det mulig for båtføreren å lade opp batteriet og drive elektronikk eller lanterner/lys
• Spesielt eksosutslipp over propellen for mer kraft ved reversering.

 • Motortype 1 sylinder
 • Turtall ved full gass 4500-6000
 • Styring Styrekult
 • Tørrvekt *Letteste modell som er tilgjengelig 25 kg

 

Mercury 8–9.9 EFI 4-takt – Nyhet 2024!

NYHET 2024! Den letteste 9.9 EFI modellen i sin klasse!

Bærbar og enkel å manøvrere. Bare pek og legg ut. Start enkelt – utrolig respons for å få deg i gang uten særlig forberedelser.

 • Elektronisk drivstoffinnsprøytning (EFI) – Fra det øyeblikket du starter motoren til du slipper gassen, reagerer EFI-teknologien (på 8 til 20 hk påhengsmotorer) med øyeblikkelig kraft. Sikker start i alle værforhold. Jevn, effektiv akselerasjon. Maksimal moro.
 • Avansert rorkult – Med en rekke justeringer, lett tilgjengelige kontroller og fleksibiliteten som kan settes opp for venstre- eller høyrehendt betjening (på utvalgte modeller), gir Mercury styrekulthåndtak deg full kontroll over eventyrene dine.
 • Batterifri EFI – Gå lenger trygt med batterifri EFI-teknologi, inkludert med manuell start på 8 til 20 hk påhengsmotorer. Den lar deg glede deg over fleksibiliteten til portabilitet, uten å måtte ta med et startbatteri.
 • Enkel portabilitet – Enkel å installere og lette, 2,5 til 20 hk FourStroke påhengsmotorer lar deg ta med deg moroa uansett hvor det trengs.
 • Praktisk vedlikehold – Vi gjorde vedlikehold enklere med funksjoner som et oljeskiftesystem uten søl, lett uttakbart drivstoffilter og vedlikeholdsfrie ventiler.
 • Elektronisk drivstoffinjeksjon sørger for pålitelig start og øyeblikkelig gassrespons i alt slags vær og gir problemfritt båtliv.
 • En rikere luft-/drivstoffblanding på tomgang gjør det enklere å starte motoren og gir bedre kjørekvalitet på tomgang (modeller med styrekulthåndtak) En endring i tenningstidspunkter gjør at fiskere kan finne og holde en optimal dorgefart
  Trykk ned på styrekulthåndtaket, så tilter du utenbordsmotoren enkelt til enhver posisjon. Gjort enkelt med vårt eksklusive akterfeste med skralle.

 

 

Praktisk og enkel tilting

Trykk ned på styrekulthåndtaket, så tilter du utenbordsmotoren enkelt til enhver posisjon. Gjort enkelt med vårt eksklusive akterfeste med skralle.

 

Styrekultmodellene har den eksklusive Mercury-multifunksjonsstyrekulten som legger

 • giring
 • gasskontroll (med forbedret gassøkning på lav fart, for optimal trolling)
 • stopping
 • vipping
 • styring

i håndflaten din

 • Motortype Rekketoer
 • Turtall ved full gass 5400-6100
 • Styring Ekstern, Styrekult
 • Tørrvekt* Letteste modell som er tilgjengelig 37 kg

 

Mercury 10 – 15 – 20 EFI 4-takt

Effekt

Lav vekt og fantastisk dreiemoment i den nye 20, 15 hk og 10 hk Mercury FourStrokes får båten din opp i plan raskere og gir førsteklasses akselerasjon i tillegg til toppfart i toppklassen.

Disse utenbordsmotorene er enkle å montere og betjene, og elektronisk drivstoffinjeksjon sørger for pålitelig start og øyeblikkelig gassrespons i alt slags vær og gir problemfritt båtliv. Den laveste overførte vibrasjonen i sin klasse sikrer en mer komfortabel kjøreopplevelse.

      

Pålitelig og holdbar

Mercurys primingforbehandling og lakkeringsprocess er spesialutviklet til bruk i saltvann og sikrer langvarig beskyttelse av aluminiumstøpegods og er en viktig del av EFI FourStrokes’ ekstraordinære korrosjonsbestandighet.

Aluminiumslegeringer med lavt kobberinnhold hindrer korrosjon og holder utenbordsmotoren i god stand og full av krefter. Alle Mercurys ledende aluminiumslegeringer gir den beste beskyttelse mot korrosjon.

Det helt nye styrehåndtaket

 • Girspak plassert fremme
 • Stoppknapp montert på gasshåndtaket
 • Gassfriksjon for å holde dorgehastighet
 • Power Tilt-knapp montert fremme
 • 1,5 tommer (3,8 centimeter) lenger enn tidligere håndtak
 • Styrehåndtakets vertikale vinkel låses i 73 og 45 grader for enkel tilgang og sikker kjøring i høy fart
 • Styrehåndtaket kan justeres 18 grader til babord og styrbord fra senterposisjon, noe som gjør det mulig å montere det på hver side av braketten
 • Styrehåndtakets vertikale vinkel låses i 73 og 45 grader og sikrer enkel tilgang og sikker kjøring i høy fart

Lettest å kjøre

Det innovative styrehåndtaket på de nye 20 hk, 15 og 10 hk utenbordsmotorene representerer en ny standard for styring av bærbare utenbordsmotorer med unike egenskaper, funksjoner og håndverk.

Den nye ergonomiske og effektive designen på styrehåndtaket forbedrer båtopplevelsen med blant annet nye opplevelser når det gjelder komfort og funksjon:

 • Horisontal vinkeljustering av styrehåndtaket gir komfort og enkel betjening ved å sørge for betjeningsmulighet med begge hender. Styrehåndtaket kan tilpasses til styreing med høyre eller venstre hånd. Styr uanstrengt uansett hvor du sitter.
 • På samme måte kan den reversible rotasjonen av gasshåndtaket brukes til å justere rotasjonsretningen på håndtaket og gi optimal komfort. Uansett hvilken arm du styrer med, kan du velge rotasjonsretningen for gassen.
 • Styrehåndtakets automatiske gassreturfjær bringer gassen automatisk tilbake til tomgang når du slipper gasshåndtaket. Stoppknappen er plassert på enden av håndtaket, slik at den kan nås raskt og enkelt.
 • Det er også et alternativ for vinkelen på styrehåndtaket med å låse styrehåndtaket i posisjon 73 grader oppover – noe som passer perfekt for fisking og dorging.
 • Du kan justere gassresponsen mens du kjører, slik at den passer til kjørepreferansene dine. Ved å stramme gassresponsen kan du holde ønsket hastighet.

 

Mercury 25 – 30 EFI 4-takt

 

           

 

 

En tre-sylindret motor med skikkelig ytelse.

Nye Mercury 30 FourStroke påhengsmotorer gjør det lett å dra ut på eventyr. Rask og kompakt. Pålitelig og holdbar. Effektiv og lett å eie. FourStroke påhengsmotorene gir småbåter store muligheter.

Vi har balansert motorhodet så det har blitt jevnere, og vi har laget myke gummifester som isolerer vibrasjonene og leder dem bort. Uansett om du fisker i en rolig vik eller prater med andre, kan du nyte tiden på vannet i fulle drag.

Bruk mindre tid på vedlikehold og mer tid på vannet med vårt oljeskiftesystem som unngår søl, girolje som er lett å bytte, og vedlikeholdsfri ventilmekanisme. Den elektroniske drivstoffinnsprøytingen gir sikker start i all slags vær. På motorer som må startes manuelt, gir den batterifrie drivstoffinnsprøytingen effektiv og pålitelig ytelse uten et stort og klumpete startbatteri.

FourStroke påhengsmotorene er konstruert for å gi god ytelse og moro til alle tider på året. Den enkelt overliggende kamakselen er på 500 cm² og gir den raskeste farten og akselerasjonen blant påhengsmotorer med tre sylindere og 30 hk.

I forhold til vekten har disse påhengsmotorene utrolig god ytelse. De er de letteste påhengsmotorene med tre sylindre i sin klasse. SmartCraft® er fullpakket med digital teknikk. Den er helintegrert og fullstendig koordinert. Instrumenter, sensorer, båtsystemer, datastyrte funksjoner – en totalpakke med maksimal kontroll. Gjør båtlivet ditt enklere, sikrere og mye morsommere.

Selv ved lav fart gir den 17 ampers dynamoen kraftig batteriladingseffekt slik at elektronikken ombord fortsatt fungerer. Og det er ingen reimer eller lagre som må vedlikeholdes.

 • Ny modell som er 100% SmartCraft kompatibel
 • Lang stamme påhengsmotor med kun 66 kg tørrvekt
 • Direkteinnsprøytning
 • Tank (24 liter) og slange med hurtigkobling følger med
 • Inkludert innkjøringsolje, brukermanual og dødmannsknapp
 • Opsjon for mindre tank (12 liter)
 • Motortype Rekketreer
 • Turtall ved full gass 54000-6200
 • Styring Styrekonsoll, Styrekult
 • Tørrvekt *Letteste modell som er tilgjengelig fra 60.1 kg

Både totakts- og firetakts-utenbordsmotorer går igjennom de samme fire syklusene: innsugning, kompresjon, ekspolosjon og utblåsing. Forskjellen ligger i antall stempelslag og veivakselomdreininger.

       En Mercury firetakter utfører de fire funksjonene med fire stempelslag og to omdreininger av veivakselen, dobbelt så mange som i en totakter. Firetakteren benytter inntaks- og eksosventiler på toppen av hver sylinder som lukker og åpner uavhengig av hverandre.

En firetakter trenger ikke oljeblandet bensin – de har to separate systemer for drivstoff og smøring. Mercury firetaktere har jevnere gange, og renere og mer effektiv forbrenning.

Benytt deg av Mercury’s erfaring. Service for Mercury-eiere ivaretas av et internasjonalt servicenettverk med lang erfaring med service på Mercury-motorer.

Mercurys drivstofføkonomi – og mer til – Mercurys firetaktere er vinnere i drivstofføkonomi, dreiemoment og statisk skyvekraft.
Drivstoffbesparelsen er hele 30% i gjennomsnitt.

En renere Mercury Du får ren, røykfri drift i alle hastigheter, fra dorgefart til full gass. Mercury firetaktere tilfredsstiller utslippskravene fra EPA. EPA er det amerikanske forurensningstilsynet.

Stillegående Mercury Mercurys firetaktsteknologi gir deg en meget stillegående motor. Deksler og lyddemping på inntaksluften og eksosutslipp gjennom propellnavet bidrar ytterligere til å redusere støynivået.

Bakken Motor er en Mercury Marine premium Flagshipstore og er Norges største forhandler av Mercury påhengsmotorer.
Bakken Motor forhandler et stort utvalg av fritidsbåter og Mercury påhengsmotorer.

Vi tilbyr deg som kunde trygg veiledning i vår salgsavdeling og høy kompetanse på vårt Mercury servicesenter.

 • Vi tilbyr re-power og montering av nye motorer
 • Mercury Marine certified servicesenter med høy kompetanse i alle ledd
 • Vi lagerfører alt av kurante slite og servicedeler til din Mercury motor
 • I vår webshop tilbyr vi fleksibel betalingsløsninger via Klarna og Vipps.
 • Vi tilbyr også gunstig finansiering fra Santander med mulighet for betalingsutsettelse
 • Ta kontakt med oss for et godt tilbud i dag!

BILLIG FRAKT OG TRANSPORT

Vi sender våre motorer rimelig, trygt og raskt over hele landet!

BESØK VÅR WEBSHOP I DAG

Hos Bakken Motor gjør du en trygg og god handel.

 • Vi jobber hardt for å skape langsiktige kunderelasjoner. Dette i form av kompetanse, trygghet, soliditet og kontinuerlig utvikling.
 • Store varekjøp og et meget stort varelager i kombinasjon med solid økonomi gir deg alltid de beste tilbudsprisene samt meget kort leveringstid fra eget lager.
 • Prisløfte – Vi matcher de fleste annonserte tilbud på produkter som vi deler med våre konkurrenter.
 • Vi kan tilby våre kunder et autorisert Mercury Marine certified servicesenter på 1100 kvm. Store og små reparasjoner, skrogskader, forsikringsskader, ettermontering av opsjoner og utstyr.
 • Vinterlagring på alle nivåer for båter og motorer.
 • Vi holder åpnet 6 dager i uken hele året med utvidet åpningstid i butikk og på servicesenter i båtsesong. (April – September)
 • Bakken Motor er en av Norges største forhandlere av fritidsbåter og Norges største forhandler av Mercury påhengsmotorer målt i antall solgte enheter.
 • Opplev Norges råeste innendørs utstilling av fritidsbåter og påhengsmotorer.
 • Størst på utvalg – Best på pris!
 • Fleksible finansieringsløsninger.
 • Innbytte av brukte båter og motorer.
TA KONTAKT MED OSS i DAG – DET VIL LØNNER SEG!
Vi ønsker deg velkommen til Norges råeste båtbutikk!

Send generell forespørsel

Dersom du ønsker mer informasjon eller et pristilbud på noen av våre produkter, send oss en henvendelse her.

image image image image